Våre britter/Our BSH

Dette blir et spennende kapittel i vår oppdrettshistorie. Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med brittene, og håper på mange fine stunder med kattene og andre brittevenner.  For tiden har vi to britter. Qamaro (hann) som er svartsølvspottet og Dafni (hunn) som er blåpadde harlekin.

 

 English: 

This will be an exiting chapter in our breedingstory. I look very much forward to get to know brits, and I hope for nice times with the cats and friends of BSH. Per  now we have two BSH. Qamaro (male) blacksilverspotted and Dafni (female) bluetortie harlequin.

Britter og helse/Health on BSH

Som jeg har skjønt det er det ganske nytt å teste britter for hofteleddsdysplasia (HD). Funn viser at det ikke er så sjeldent som ønskelig dessverre. Derfor vil jeg HD-røntge alle mine britter for å sikre meg at de ikke har hofteproblemer. I tillegg til HCM og PKD testing selvfølgelig. 

Jeg har høye krav til et avlsdyr, og spesielt ifhd til helse og gemytt. Dette for best mulig å sikre at deres avkom blir friske, sunne og sosiale. Men med levende dyr kan man aldri gi 100% garanti. Uansett har jeg livslang oppfølging av katter fra meg, og ingen problemer er for store eller for små.

Hvis det viser seg at en katt fra meg får store problemer helsemessig og veterinærutgifter blir høye, er jeg ikke fremmed for å returnere hele/deler av kjøpesum og tilby at katten kommer tilbake hit igjen. Evnt tilby erstatningskattunge. En løsning finner vi, jeg er ikke vanskelig sånn. Uansett anbefaler jeg å forsikre katten. Veterinær er dyrt og bare et lite sår kan bli opptil flere tusen å betale.

English: 

As I've understood it's rather new to exray brits for hipdysplasia (HD). And it shows that it is not as seldom as we wish. I will HD exray all my brits to ensure that they do not have hip-problems. In addition to PKD and HCM-testing ofcourse.

So a BSH kitten from me will come from HD, HCM and PKD tested parents. Still I cannot give a hundred percent guarrantee that a cat from me will stay healthy all it's life. I have lifelong follo-up on the cats I sell, no problem are too small or too big. We'll find a solution, no matter what it is. 

Linker til brittesider/BSH links

En rasestandard er alltid det målet oppdrettere tar sikte på når vi avler. Derfor leser vi standarden nøye og får bedømt våre katter ut fra den: 

 

Fife's rasestandard på Britisk Korthår

 

 Jeg er medlem i raseringen som er knyttet til NRR: 

 

Britisk Korthårsringen/Cobbykatten